20 Μαΐου, 2019
Ένα κείμενο από τον φυσικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη και Πρόοδος", Γιατρομανωλάκη Γιάννη με συμβουλές για τα διαγωνίσματα.
17 Μαΐου, 2019
Συμβουλές διατροφής για την περίοδο των εξετάσεων από τον Ευτύχη Μπλέτσα,
3 Απριλίου, 2019
Ένα άρθρο από τον καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα σχολικών βοηθημάτων Φυσικής κ. Γεώργιο Παναγιωτακόπουλο.
7 Μαρτίου, 2019
Παράθεση υλικού σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό.
22 Φεβρουαρίου, 2019
Όσοι είναι εκπαιδευτικοί σίγουρα θα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ερωτήσεις μαθητών που αφορούν την χρησιμότητα των γνώσεων που παίρνουν από τα μαθήματα του σχολείου. Παραδείγματα τέτοιων ερωτήσεων είναι τα εξής: «που θα μου χρειαστούν τα μαθηματικά στη ζωή μου κύριε;» ή «εγώ κυρία θέλω να ακολουθήσω θετική κατεύθυνση, που θα μου χρησιμέψουν τα αρχαία και η λογοτεχνία;» ή ακόμα ακόμα «εγώ κύριε πιστεύω ότι το σχολείο είναι εντελώς άχρηστο και δεν μαθαίνουμε στην πραγματικότητα τίποτα».
12 Φεβρουαρίου, 2019
Η χρήση του Διαδικτύου είναι πλέον ευρύτατη στα παιδιά, και αφορά πλέον και τις ηλικίες του δημοτικού (ακόμα και νωρίτερα), ενώ πριν από μερικά χρόνια μιλούσαμε κυρίως για μαθητές γυμνασίου.
7 Φεβρουαρίου, 2019
Η γνώση της σύνθετης ψυχοσύνθεσης του έφηβου καθώς και των αλλαγών που βιώνει, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε σωματικό επίπεδο, είναι βασική ώστε να γίνει κατανοητή η τάση του για συμπεριφορές υψηλού κινδύνου αλλά και να γίνει πιο εύκολα η προσέγγισή του.
29 Ιουνίου, 2018
Η φιλόλογος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Πράξη και Πρόοδος Τζωρτζάκη Ελένη γράφει για τη διαφορετική οπτική που μπορούμε να έχουμε απέναντι στις Πανελλήνιες εξετάσεις και για τον παραλληλισμό τους με τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας μας.
11 Μαΐου, 2018
Η φιλόλογος του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη και Πρόοδος", Φανουράκη Χαρούλα, γράφει ένα κείμενο με θέμα το άγχος των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.
20 Απριλίου, 2018
Η φιλόλογος του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη και Πρόοδος", Σαμιωτάκη Αντιγόνη, παραθέτει ένα κείμενο σχετικά με την επιλογή των θεμάτων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.