7 Μάρτιος, 2019

6 Μαρτίου: «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού»-Υλικό

Παράθεση υλικού σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό.
22 Φεβρουάριος, 2019

Όταν οι μαθητές θεωρούν οτι όσα μαθάινουν στο σχολείο είναι άχρηστα στη ζωή τους.

Όσοι είναι εκπαιδευτικοί σίγουρα θα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ερωτήσεις μαθητών που αφορούν την χρησιμότητα των γνώσεων που παίρνουν από τα μαθήματα του σχολείου. Παραδείγματα τέτοιων ερωτήσεων είναι τα εξής: «που θα μου χρειαστούν τα μαθηματικά στη ζωή μου κύριε;» ή «εγώ κυρία θέλω να ακολουθήσω θετική κατεύθυνση, που θα μου χρησιμέψουν τα αρχαία και η λογοτεχνία;» ή ακόμα ακόμα «εγώ κύριε πιστεύω ότι το σχολείο είναι εντελώς άχρηστο και δεν μαθαίνουμε στην πραγματικότητα τίποτα».
12 Φεβρουάριος, 2019

Εφηβοι «παγιδευμένοι» στο Διαδίκτυο

Η χρήση του Διαδικτύου είναι πλέον ευρύτατη στα παιδιά, και αφορά πλέον και τις ηλικίες του δημοτικού (ακόμα και νωρίτερα), ενώ πριν από μερικά χρόνια μιλούσαμε κυρίως για μαθητές γυμνασίου.
7 Φεβρουάριος, 2019

Κατανοώντας την ψυχολογία του έφηβου παιδιού μου

Η γνώση της σύνθετης ψυχοσύνθεσης του έφηβου καθώς και των αλλαγών που βιώνει, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε σωματικό επίπεδο, είναι βασική ώστε να γίνει κατανοητή η τάση του για συμπεριφορές υψηλού κινδύνου αλλά και να γίνει πιο εύκολα η προσέγγισή του.
29 Ιούνιος, 2018

Η άλλη όψη του διαγωνίσματος

Η φιλόλογος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Πράξη και Πρόοδος Τζωρτζάκη Ελένη γράφει για τη διαφορετική οπτική που μπορούμε να έχουμε απέναντι στις Πανελλήνιες εξετάσεις και για τον παραλληλισμό τους με τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας μας.
11 Μάιος, 2018

Η Παιδεία σε….κρίση πανικού.

Η φιλόλογος του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη και Πρόοδος", Φανουράκη Χαρούλα, γράφει ένα κείμενο με θέμα το άγχος των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.
20 Απρίλιος, 2018

Ποιοι επιλέγουν τα θέματα στις Πανελλαδικές.

Η φιλόλογος του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη και Πρόοδος", Σαμιωτάκη Αντιγόνη, παραθέτει ένα κείμενο σχετικά με την επιλογή των θεμάτων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.
19 Μάρτιος, 2018

Γέμισε μαθητές το πολύκεντρο Μοιρών στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πράξη και Πρόοδος

Προσκεκλημένος ομιλητής ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, Φυσικός και συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων Φυσικής που καθήλωσε το κοινό του.
19 Δεκέμβριος, 2017

Τι τύπος καθηγητή είσαι;

Το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης ίσως είναι ο κυριότερος μοχλός αλλαγών αλλά θα έλεγα και το βασικότερο εμπόδιο σε αυτές, πολλές φορές ακούσια ή ακόμη και εκούσια. Οι επόμενες σκέψεις κινούνται προς την κατεύθυνση της συνειδητοποίησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των καθηγητών που διδάσκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανεξάρτητα αν διδάσκουν σε σχολείο ή σε φροντιστήριο.
5 Ιούνιος, 2017

2 μέρες πριν.. Σήκωσε τα όπλα σου και ξεκίνα!!

Η μαθήτρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη & Πρόοδος", Χατζηδάκη Κωνσταντίνα, μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα για τη χρονιά που πέρασε.