ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Μυρτάκης Μιχάλης

Διεύθυνση

6936162462


Γεννήθηκε το 1981 στο Ηράκλειο της Κρήτης, διαμένει μόνιμα στις Μοίρες Δήμου Φαιστού, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Εισήχθη το 2000 στο τμήμα Μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε το 2005. Συνέχισε τις σπουδές του το 2015 στο τμήμα Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2005 στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής Μαθηματικών και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον προετοιμάζοντας μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Από το 2006 έως το 2015 ήταν συνιδιοκτήτης στο Φροντιστήριο Σύγχρονη Γνώση, στις Μοίρες και στο Τυμπάκι, και από το 2015 ίδρυσε και διατηρεί τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Πράξη και Πρόοδος» στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού. Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μεσαράς (2019) καθώς και του αντίστοιχου στον Άγιο Νικόλαο (2022). Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής από τη Lego (2019) και πιστοποιημένος μέντορας της MakeX (2020). Μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (HERO) (με συμμετοχή στην υπεύθυνη επιτροπή για τις Εθνικές Ομάδες Ρομποτικής του HERO) και μέλος της εθελοντικής ομάδας Δήμου Φαιστού «ΔΡΩ». Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό, τη μουσική και τα ταξίδια.
Μαθηματικά / Ανάπτυξη Εφαρμογών (ΑΕΠΠ) / Ρομποτική / Aloha Mental Arithmetic

Γιατρομανωλάκης Γιάννης

Διεύθυνση


Γεννήθηκε το 1981 στο Ζαρό του νομού Ηρακλείου ενώ από το 2001 διαμένει μόνιμα στο Ηράκλειο, ταυτόχρονα με την εισαγωγή του στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2005, αποφοιτώντας πρώτος στο έτος του, βραβεύεται με υποτροφία και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη «Φυσική Υψηλών Ενεργειών & Κοσμολογία» μέχρι την απόκτηση του Master, δύο χρόνια μετά. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών αναλαμβάνει καθήκοντα διδασκαλίας στους προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Φυσικής, σε μαθήματα Προγραμματισμού και Μαθηματικών. Μετά τις σπουδές ασχολείται με την εκπαίδευση προετοιμάζοντας μαθητές από Ηράκλειο και Μεσαρά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς Φυσικής. Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης «Ορίζοντες» (Ηράκλειο) και «Νέα Δομή» (Μοίρες) ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Από την ίδρυση του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη & Πρόοδος» το 2015, ανήκει στο δυναμικό του, ως καθηγητής και συνιδιοκτήτης. Το 2015 ξεκίνησε τη συγγραφή βιβλίων με μια σειρά σχολικών βοηθημάτων Φυσικής, που πλέον καλύπτουν όλες της τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το 2022 ιδρύει το Δίκτυο Συνεργασίας Εκπαιδευτικών (Δι.Σ.Εκ.), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με στόχο τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια της μέσης εκπαίδευσης. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Α.Ο.Φ.Π.Κ. (Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης) και μέλος της Ε.Ε.Φ. (Ένωση Ελλήνων Φυσικών) ενώ αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στην ορειβασία και τα ταξίδια.
Φυσική

Καλλέργη Μαρία

Γραμματεία


Γεννημένη το Μάρτιο του 1999, εισήχθη το 2017 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τον Σεπτέμβριο του 2021, αποφοίτησε με άριστα ενώ συνέχισε τις σπουδές της με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Συμπληρωματικά, παρακολουθεί σεμινάρια του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα την «Ειδική αγωγή και Σχολική Ψυχολογία». Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται με τη μελέτη, την εύρεση και πρόταση καινοτόμων ιδεών που βελτιώνουν τη διαδικασία της μάθησης (συνδιδασκαλία, διδασκαλία μεταξύ ομηλίκων κ.λπ.). Από τον Οκτώβριο του 2021, βρίσκεται στο δυναμικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη & Πρόοδος» καλύπτοντας τη θέση της γραμματείας.
Γραμματεία

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΑ)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΜΕΑ: Γιατρομανωλάκης Γιάννης Δασκαλάκη Χάρις

Βογιατζάκη Μαρία

Χημεία


Γεννημένη το 1992 στο Τυμπάκι, εισήχθη το 2010 στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ολοκληρώνοντας την πτυχιακή της εργασία το 2014 στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εν συνεχεία, συμμετείχε στα σεμινάρια «Σχολικής Ψυχολογίας» των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Αιγαίου ενώ το 2022 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 2015 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και ταυτόχρονα εργάζεται σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης διδάσκοντας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι μέλος της Ε.Ε.Χ. (Ένωση Ελλήνων Χημικών) και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη γυμναστική και τα ταξίδια, ενώ παράλληλα εργάζεται εθελοντικά σε φιλοζωική ομάδα.
Χημεία

Γιατρομανωλάκης Γιάννης

Φυσική


Γεννημένος στο Ζαρό, εισήχθη το 2001 στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2005, αποφοιτώντας πρώτος στο έτος του, βραβεύεται με υποτροφία και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη «Φυσική Υψηλών Ενεργειών & Κοσμολογία» μέχρι την απόκτηση του Master, δύο χρόνια μετά. Από το 2007 ασχολείται με την εκπαίδευση, προετοιμάζοντας μαθητές από Ηράκλειο και Μεσαρά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς Φυσικής. Το 2015 ξεκίνησε τη συγγραφή βιβλίων με μια σειρά σχολικών βοηθημάτων Φυσικής που πλέον καλύπτουν όλες της τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Α.Ο.Φ.Π.Κ. (Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης) και μέλος της Ε.Ε.Φ. (Ένωση Ελλήνων Φυσικών) ενώ αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στην ορειβασία και τα ταξίδια.
Φυσική

Δασκαλάκη Χάρις

Χημεία


Γεννήθηκε στις Μοίρες το 1986 και εισήχθη στο τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου Κρήτης το 2003. Αποφοίτησε το 2008 και ξεκίνησε αμέσως την επαγγελματική της πορεία στον τομέα της εκπαίδευσης, ασχολούμενη τόσο στην προετοιμασία μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και στην διδακτική στήριξη φοιτητών. Έχει παρακολουθήσει δύο ετήσια σεμινάρια επιμόρφωσης στην εκπαίδευση, το πρώτο στην «Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες» (2020) και το δεύτερο στην «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» (2021). Είναι μέλος της Ε.Ε.Χ. (Ένωση Ελλήνων Χημικών), ζει στις Μοίρες και είναι μαμά δύο μικρών παιδιών.
Χημεία

Λεονταράκη Ελευθερία

Χημεία


Γεννήθηκε το 1997 στα Βορίζια, τα τελευταία χρόνια διαμένει στις Μάκρες και είναι μητέρα δύο παιδιών. Εισήχθη στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2015 από όπου αποφοίτησε το 2019, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων για απόκτηση εκπαιδευτικής επάρκειας. Κατά την πρακτική της άσκηση στο Χημείο του Κράτους ασχολήθηκε με τις αναλύσεις τροφίμων. Μετά τις σπουδές ασχολήθηκε με την ενισχυτική διδασκαλία παιδιών, από Γυμνάσιο και Λύκειο, προτού ενταχθεί στο δυναμικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη & Πρόοδος».
Χημεία

Μανιδάκης Μανώλης

Φυσική


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Μοίρες. Το 2009 αποφοίτησε από το γενικό λύκειο Μοιρών και ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2016 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, εργαζόμενος πάνω στην μελέτη και κατασκευή φωτοβολταïκών συστημάτων 3ης γενιάς ενώ δύο χρόνια μετά, συνέχισε με διδακτορικό πάνω στον ίδιο τομέα. Παράλληλα, από το 2016 βρίσκεται στο δυναμικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη και Πρόοδος». Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να ασχολείται με τον αθλητισμό, τη μουσική και τα ταξίδια.
Φυσική

Ξαγοραράκη Ρούλα

Βιολογία


Κατάγεται από το Καστέλλι Καινουργίου και το 2009 εισήχθη στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ακολουθώντας την κατεύθυνση Βιομοριακών Επιστημών και Βιοτεχνολογίας. Από το 2014 έως σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός, παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Βιολογία Προσανατολισμού και Βιολογία Γενικής καθώς και σε μαθητές της Γ΄ τάξης του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας - Ευεξίας των ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Ανατομία - Φυσιολογία ΙΙ και Υγιεινή. Παράλληλα, έχει έντονη εθελοντική παρουσία στην περιοχή, τόσο ως Σαμαρείτης του Ε.Ε.Σ. Μοιρών (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός), όσο κι ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθελοντικής Ομάδας Νεολαίας Δήμου Φαιστού ΔΡΩ.
Βιολογία

Χατζάκη Ελένη

Φυσική


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Μοίρες ενώ εισήχθη στο τμήμα Φυσικής το 2013. Μετά την αποφοίτηση της ασχολήθηκε με την εκπαίδευση. Από το 2018 ανήκει στο δυναμικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη και Πρόοδος» όπου συμμετέχει στην συγγραφή μιας σειράς σχολικών βοηθημάτων για το Γυμνάσιο και αναλαμβάνει προετοιμασία μαθητών για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Παράλληλα εισάγεται στο μεταπτυχιακό τμήμα σπουδών με θέμα «Δημόσια Διοίκηση» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Φυσική

ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΕΚΘΕΣΗ-ΑΡΧΑΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΛΑΤΙΝΙΚΑ)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΜΕΑ: Ζαχαριουδάκη Ελένη Φανουράκη Χαρούλα

Ζαχαριουδάκη Ελένη

Φιλολογικά


Γεννημένη τον Ιούλιο του 1986, εισήχθη το 2004 στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ακολούθησε τον τομέα κλασικών σπουδών και αποφοίτησε το 2008, με ιδιαίτερη έφεση στη διδακτική άσκηση, στην οποία βαθμολογήθηκε με «άριστα 10». Στη διάρκεια των σπουδών , αλλά και μετέπειτα λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες που σχετίζονται με φιλολογικά θέματα, αλλά και ευρύτερα παιδαγωγικά - διδακτικά. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της το 2008 αμέσως ασχολείται με την εκπαίδευση, προετοιμάζοντας μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης [ «Αέναον» (Τυμπάκι), «Κορυφή» (Πετροκεφάλι) και Εκπαιδευτικός Όμιλος «Πράξη & Πρόοδος» (Μοίρες) ]. Επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που προάγουν τον πολιτισμό και την τοπική κουλτούρα, διετέλεσε ενεργό μέλος στον πολιτιστικό σύλλογο «Θέμος Κορνάρος», στο χωριό «Σίβας», όπου διαμένει. Στον ελεύθερο χρόνο επιδίδεται στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και στην πραγματοποίηση ταξιδιών.
Έκθεση / Αρχαία / Ιστορία / Λατινικά

Καλλέργη Εύα

Φιλολογικά


Γεννημένη το Φεβρουάριο του 1994. Εισήχθη, στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2017 αποφοίτησε και έκτοτε ασχολείται με την εκπαίδευση. Συνεχίζει την επιμόρφωση της παρακολουθώντας σεμινάρια με θέμα την Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνδυαστικά, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Αναλαμβάνει τα φιλολογικά μαθήματα και την εκπαίδευση των μικρών μας μαθητών στο κέντρο εκπαιδευτικής ρομποτικής του Ομίλου. Λατρεύει την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, τη θάλασσα και τις εκδρομές, καθώς η εξερεύνηση νέων τοπίων είναι κάτι που της εξάπτει το ενδιαφέρον.
Έκθεση / Αρχαία / Ιστορία

Κυδωνάκη Μαριρένα

Φιλολογικά


Γεννημένη το 1993 και με καταγωγή από το Τυμπάκι, εισήχθη το 2011 στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στην Βυζαντινή & Νεοελληνική φιλολογία. Από το 2015 ασχολείται με την εκπαίδευση, προετοιμάζοντας μαθητές από την Μεσαρά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και μαθητές μικρότερων τάξεων σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα. Από το 2016 βρίσκεται στο δυναμικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου “Πράξη & Πρόοδος” στον τομέα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Το 2021 εισήχθη με εισαγωγικές εξετάσεις στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης (MSc) “Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος - Ιστορία και Αρχαιολογία” του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην κατεύθυνση της Αρχαίας Ιστορίας. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ιστορική έρευνα και τη γυμναστική.
Έκθεση / Αρχαία / Ιστορία / Λατινικά

Φανουράκη Χαρούλα

Φιλολογικά


Γεννήθηκε και ζει στις Μοίρες, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και από το 1992 ασχολείται με την προετοιμασία υποψηφίων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Έχει ήδη συμπληρώσει τριάντα πολύ δημιουργικά χρόνια στην κατ' οίκον διδασκαλία, ενώ έχει ενταχθεί Από το 2015 έχει ενταχθεί στο δυναμικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη & Πρόοδος». Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη γυμναστική, το πλέξιμο και τη ζαχαροπλαστική.
Έκθεση / Ιστορία / Λατινικά

Χατζηδάκη Μαρία

Φιλολογικά


Γεννηθείσα στο Καμηλάρι Φαιστού, το έτος 2004 εισήχθη στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ακολουθώντας την κατεύθυνση των Κλασσικών σπουδών. Βρίσκεται στον χώρο της εκπαίδευσης από το 2008 αναλαμβάνοντας την προετοιμασία μαθητών. Έκτοτε παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες που προάγουν την καινοτόμο μάθηση. Από το 2019 συγκαταλέγεται στο δυναμικό σου Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη & Πρόοδος». Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμηλαρίου (γραμματέας, ταμίας).
Έκθεση / Αρχαία / Ιστορία / Λατινικά

ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ))

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΜΕΑ: Μυρτάκης Μιχάλης Ντισπυράκη Πελαγία Τσαγκαράκη Εύα

Δουλγεράκη Μαρία

Πληροφορική


Γεννημένη στο Ζαρό, εισήχθη το 2013 στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές βραβεύτηκε με προπτυχιακή υποτροφία. Το 2018, αποφοιτώντας δεύτερη στο έτος της, συνέχισε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές σπουδές, σε συνεργασία με το Ι.Τ.Ε. (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), πάνω στα «Πληροφοριακά Συστήματα και Αλληλεπίδραση Ανθρώπου - Υπολογιστή» μέχρι την απόκτηση του Master, 3 χρόνια μετά. Κατέχει εμπειρία στο κομμάτι της εκπαίδευσης, λόγο του απαιτητικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της, έχοντας εκτελέσει για 3 χρόνια καθήκοντα διδασκαλίας στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Από το 2022 έως και σήμερα εργάζεται στο Ι.Τ.Ε. ως Software Engineer (Μηχανικός Λογισμικού) με πολλές γνώσεις πάνω στις γλώσσες προγραμματισμού. Λατρεύει την θάλασσα, τις μονοήμερες εξορμήσεις και την κοινωνική προσφορά.
Ανάπτυξη Εφαρμογών (ΑΕΠΠ)

Δραγατσίκης Στέργιος

Μαθηματικά


Γεννήθηκε το 1990 στο Ρέθυμνο και μεγάλωσε στο Τυμπάκι. Το 2008 εισήχθη στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το οποίο αποφοίτησε το καλοκαίρι του 2014. Έκτοτε ασχολείται με την εκπαίδευση, παρακολουθώντας συνεχώς σεμινάρια με σκοπό την βελτίωση της διδακτικής διαδικασίας. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το τένις και τον προγραμματισμό.
Μαθηματικά

Δροσανάκης Ματθαίος

Οικονομία


Γεννημένος στο Ζαρό, εισήχθη το 2010 στο Οικονομικό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014, αποφοιτώντας εισέρχεται στο Μεταπτυχιακό του ίδιου τμήματος, με κατεύθυνση στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομική Ανάλυση, το οποίο αποκτά σε ενάμιση χρόνο. Από το 2014 ασχολείται με την εκπαίδευση, προετοιμάζοντας μαθητές από τη Μεσαρά και την Αγία Βαρβάρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ ταυτόχρονα, εργάζεται στην ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. ως διαχειριστής. Το 2014 εντάχθηκε στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και από το 2018 αποτελεί πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τα ταξίδια και την μουσική.
Οικονομία

Καλαϊτζάκης Γιώργος

Μαθηματικά


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου. Το 2000 εισήχθη στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, απ' όπου αποφοίτησε με ειδίκευση στα Οικονομικά Μαθηματικά. Από το 2007 ασχολείται με την εκπαίδευση μαθητών στην περιοχή της Μεσαράς, παρακολουθώντας παράλληλα επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν το αντικείμενο των μαθηματικών, καθώς και την ψυχολογική στήριξη και προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλήνιες. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό, την ορειβασία και τη μαγειρική.
Μαθηματικά

Κεφαλάκη Γιώτα

Μαθηματικά


Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, τον Μάιο του 1996, και διαμένει μόνιμα στις Μοίρες. Το 2014 εισήχθη στο τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με κατεύθυνση τα Μαθηματικά. Κατά την διάρκεια των σπουδών ασχολήθηκε και με τα ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και το έτος 2020 εργάστηκε στο φροντιστήριο «Κορυφή» (Πετροκεφάλι). Τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησε το σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση με θέμα “Ανίχνευση και Διαφοροδιάγνωση” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στον ελεύθερο της χρόνο διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία.
Μαθηματικά

Μαθιουδάκης Άγγελος

Μαθηματικά


Γεννημένος το 1993 στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την αποφοίτησή του εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας μαθηματικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Βιοπληροφορικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στις μεταπτυχιακές του σπουδές ασχολείται με την Πληροφορική, τη Στατιστική και τα Μαθηματικά για την ανάλυση και να ερμηνεία βιολογικών δεδομένων.
Μαθηματικά

Μυρτάκης Μιχαήλ

Μαθηματικά-Πληροφορική


Γεννήθηκε το 1981 στο Ηράκλειο της Κρήτης, διαμένει μόνιμα στις Μοίρες Δήμου Φαιστού, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Εισήχθη το 2000 στο τμήμα Μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε το 2005. Συνεχίζει το 2015 με σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2005 στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής Μαθηματικών και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον προετοιμάζοντας μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το 2015 ίδρυσε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Πράξη & Πρόοδος» και το 2019 το «Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μεσαράς». Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής από τη Lego (2019) και πιστοποιημένος μέντορας της MakeX (2020). Μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (HERO) (με συμμετοχή στην υπεύθυνη επιτροπή για τις Εθνικές Ομάδες Ρομποτικής του HERO) και μέλος της εθελοντικής ομάδας Δήμου Φαιστού «ΔΡΩ». Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό, τη μουσική και τα ταξίδια.
Μαθηματικά / Ανάπτυξη Εφαρμογών (ΑΕΠΠ) / Ρομποτική / Aloha Mental Arithmetic

Ντισπυράκη Πελαγία

Οικονομία


Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο «Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών» και από το 2004 ασχολείται με την εκπαίδευση. Το 2018 παρακολούθησε σεμινάριο ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μετά από πολλά χρόνια πετυχημένης παρουσίας στο φροντιστηριακό χώρο, έχει να παρουσιάσει πλήθος διακρίσεων, διδάσκοντας τα μαθήματα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ. Ενδιαφέροντα της είναι το διάβασμα, η γυμναστική και τα ταξίδια.
Οικονομία

Τσαγκαράκη Εύα

Μαθηματικά


Γεννημένη στις Μοίρες το Μάρτιο του 1988, εισήχθη στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2005 και αποφοίτησε από αυτό στην πρώτη πεντάδα του έτους της, το 2010. Κατά τη διάρκεια των σπουδών διετέλεσε δύο φορές βοηθός καθηγητή σε μαθήματα του πανεπιστημίου. Από φοιτήτρια το 2006 ξεκίνησε να ασχολείται με τα ιδιαίτερα μαθήματα, προετοιμάζοντας και μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Από το 2011 και για 9 συναπτά έτη εργάστηκε στο φροντιστήριο «Κορυφή» στο Πετροκεφάλι και από 2021 ξεκίνησε να εργάζεται στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Πράξη & Πρόοδος». Στο ελεύθερο χρόνο διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία και της αρέσουν τα ταξίδια.
Μαθηματικά

ΤΜΗΜΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, ALOHA & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΜΕΑ: Γιατρομανωλάκης Γιάννης Μυρτάκης Μιχάλης

Αρετάκης Νίκος

Ρομποτική


Απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του ΕΑΠ και κάτοχος πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Εκπαιδευτικής επάρκειας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σχολή Επιστημών Αγωγής. Έχει επιμορφωθεί στο STEM μέσω του προγράμματος επιμόρφωσης – εξειδίκευσης εκπαιδευτών στο STEM του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Βρίσκεται στο δεύτερο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «STEAM και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Κατέχει πιστοποίηση στην Eκπαιδευτική Ρομποτική σε όλα τα εκπαιδευτικά πακέτα της Lego από τη Lego Education Academy και παράλληλα διαθέτει διδακτική εμπειρία ρομποτικής σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει με ομάδες του σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίου και πτυχίων ανώτερων θεωρητικών μουσικής, όπως Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Σύνθεσης.
Ρομποτική

Θάνου Αναστασία

Ρομποτική


Γεννημένη στο Τυμπάκι, εισήχθη το 2017 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα. Κατά την διάρκεια των σπουδών ασχολήθηκε με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, έχοντας ολοκληρώσει και λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να μπορεί να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες των παιδιών μέχρι την ηλικία του Γυμνασίου. Ως νεοσύστατο μέλος του ομίλου «Πράξη & Πρόοδος» στηρίζει το όραμα μια εκπαίδευσης πέραν των ορίων, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την δημιουργικότητα.
Ρομποτική

Μυρτάκης Μιχαήλ

Μαθηματικά-Πληροφορική


Γεννήθηκε το 1981 στο Ηράκλειο της Κρήτης, διαμένει μόνιμα στις Μοίρες Δήμου Φαιστού, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Εισήχθη το 2000 στο τμήμα Μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε το 2005. Συνεχίζει το 2015 με σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2005 στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής Μαθηματικών και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον προετοιμάζοντας μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το 2015 ίδρυσε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Πράξη & Πρόοδος» και το 2019 το «Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μεσαράς». Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής από τη Lego (2019) και πιστοποιημένος μέντορας της MakeX (2020). Μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (HERO) (με συμμετοχή στην υπεύθυνη επιτροπή για τις Εθνικές Ομάδες Ρομποτικής του HERO) και μέλος της εθελοντικής ομάδας Δήμου Φαιστού «ΔΡΩ». Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό, τη μουσική και τα ταξίδια.
Μαθηματικά / Ανάπτυξη Εφαρμογών (ΑΕΠΠ) / Ρομποτική / Aloha Mental Arithmetic

Ψηλομανουσάκη Έφη

Κέντρο Μελέτης - Aloha - Ρομποτική


Γεννημένη στην Πόμπια το Μάιο του 1997, εισήχθη το 2015 στο τμήμα Κλασσικών σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2019 ασχολείται ενεργά με την Δημοτική, Προδημοτική και Μέση Εκπαίδευση. Συμπληρωματικά, παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ξένους. Ακόμα, μελετά συστηματικά την ελληνική μυθολογία και έχει συγγράψει το βιβλίο «Ελληνική Μυθολογία» για παιδιά και εφήβους. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την Βυζαντινή Αγιογραφία και την ζωγραφική.
Κέντρο Μελέτης / Aloha / Ρομποτική