ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

by Katerina
in τελευταια νεα
Hits: 584

Η βιολόγος του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη & Πρόοδος", Δρ. Τρουλλινάκη Κωστούλα,  αξιολογεί τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών στο μάθημα Βιολογία Προσανατολισμού.

Τα θέματα των Πανελληνίων της Βιολογίας Προσανατολισμού/Κατεύθυνσης στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι χαρακτηρίζονται ως απαιτητικά και αυξημένης δυσκολίας. Κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης, με εξαίρεση το 7ο Κεφάλαιο, και απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν κατανοήσει σε βάθος τις βιολογικές διαδικασίες που περιγράφει το Σχολικό βιβλίο και τον τρόπο με τον οποίο συσχετίζονται κάποιες από αυτές. 

Περιείχαν ερωτήματα που απαιτούσαν κριτική σκέψη και δεν μπορούσαν να απαντηθούν με στεγνή απομνημόνευση του βιβλίου. Επιπλέον, απαιτούσαν μεγάλη προσοχή στη διατύπωση των εκφωνήσεων, ώστε ο υποψήφιος να μπορέσει να «αποκωδικοποιήσει» την ερώτηση/δεδομένα και να μπορέσει να απαντήσει κατάλληλα.

Από τα φετινά θέματα φαίνεται ξεκάθαρα η ανάγκη ανάπτυξης κριτικής σκέψης από τους μαθητές, αφού μόνο αυτή θα μπορούσε να τους βοηθήσει να επιτύχουν υψηλούς βαθμούς.

 

 

Εκπαιδευτική Ομάδα Τομέα Φυσικών Επιστημών:

Γιατρομανωλάκης Γιάννης

Καταχανάκης Παύλος

Μανιδάκης Μανώλης

Δρ. Τρουλλινάκη Κωστούλα