Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

by Michael
in νέα // πανελλήνιες
Hits: 1430

Ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου οι φετινές βάσεις, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Τέλος στην αγωνία και το άγχος για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας. Πολλές αλλαγές στο τοπίο, καθώς το νέο σύστημα, η οικονομική κρίση και οι επιλογές των μαθητών τάραξαν κάπως τα νερά.

-- Άνοδος στις Ιατρικές Σχολές με τη χαμηλότερη βάση να διαμορφώνεται -στο πανεπιστήμιο της Αλεξανδρούπολης- στα 18648 μόρια (18174 πέρυσι).

-- Στις Θετικές Επιστήμες ενώ υπάρχει άνοδος στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές κυρίως Σχολές, στα ΤΕΙ παρατηρείται μείωση και σε αρκετά μάλιστα σημαντική.

-- 135 σχολές φέτος κάτω από τη βάση του 10. Η χαμηλότερη βάση στην εισαγωγική κατεύθυνση Βιομηχανικού Σχεδιασμού της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΑΤΕΙ στην Κοζάνη με 1560 μόρια (5740 μόρια πτώση).

-- Οι παιδαγωγικές σχολές που πριν από μερικά χρόνια μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον, έπεσαν κατακόρυφα, με τον τελευταίο επιτυχόντα να εισάγεται με 9887 μόρια.

-- Ο παράγοντας Επαγγελματική Αποκατάσταση εκτίναξε τις Σχολές της Πυροσβεστικής που για πρώτη φορά μπήκαν στο μηχανογραφικό στα 16689 (Πυροσβέστες) και 17929 (Ανθυποπυραγοί) ψηλότερα και από την Αξιωματικών Αστυνομίας (16650) και την Αστυφυλάκων (16388).

-- Ο παραπάνω παράγοντας ευθύνεται και για την άνοδο στις Τουριστικές Σχολές της Ρόδου και της Κρήτης με την άνοδο να φτάνει αντίστοιχα τα 3500 και 5400 μόρια  περίπου.

-- 621 είναι οι θέσεις που έμειναν κενές φέτος με τις περισσότερες στην εισαγωγική κατεύθυνση Μηχανικών Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος ΤΕ του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ του ΑΤΕΙ στην Κοζάνη. 45 επιτυχόντες από τις 132 συνολικά διαθέσιμες θέσεις.

 

Δείτε αναλυτικά τις φετινες βάσεις του ΝΕΟΥ Συστήματος, είτε με αλφαβητική σειρά (για ευκολότερο εντοπισμό σχολής) είτε με φθίνουσα σειρά μορίων, επιλέγοντας από τα παρακάτω αρχεία.

Αλφαβητικά 

Φθίνουσα σειρά μορίων