ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

by Katerina
in τελευταια νεα
Hits: 316

Την προηγούμενη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  η ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τους μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξη & Πρόοδος»

Η συγκεκριμένη ενημέρωση αφορούσε στην επίδοση των μαθητών το τελευταίο δίμηνο (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο). Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ο Εκπαιδευτικός Όμιλος "Πράξη & Πρόοδος" έχει θεσπίσει το θεσμό των συναντήσεων-ενημερώσεων γονέων και κηδεμόνων.  Συνεπείς στο ραντεβού τους, κάθε δύο μήνες, γονείς και καθηγητές έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται και να συζητούν για την πρόοδο των μαθητών αλλά και για οτιδήποτε άλλο σχετικό που τους προβληματίζει. 

Η βιβλιογραφία έχει αναδείξει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν το είδος και το περιεχόμενο της σχέσης σχολείου-οικογένειας τόσο για τη συνολική πρόοδο του μαθητή όσο και για τους εκπαιδευτικούς και γονείς. Έτσι, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «Πράξη και Πρόοδος» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο τρίπτυχο Μαθητές-Γονείς-Καθηγητές καθώς η καλή συνεργασία τους, συμβάλει θετικά στην επίτευξη των στόχων τους. Η διαρκής και συχνή μεταξύ τους επικοινωνία επιτυγχάνεται όχι μόνο με τις προγραμματισμένες ενημερώσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο του Εκπαιδευτηρίου αλλά και με τη δυνατότητα που παρέχεται στους γονείς και στους μαθητές για απομακρυσμένη 24ωρη πρόσβαση σε μια online πλατφόρμα. Ακόμα μια καινοτομία του Εκπαιδευτικού Ομίλου που επιτρέπει σε γονείς και μαθητές  να ανακτήσουν βαθμολογίες, αξιολογήσεις, απουσίες αλλά και χρήσιμα έγγραφα καθώς και να έχουν άμεση επικοινωνία με τους καθηγητές.