Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πράξη & Πρόοδος στο ΙΤΕ για τη Βραδιά Ερευνητή.

by Katerina
in τελευταια νεα
Hits: 361

Ημέρα Προόδου#14 για τους μαθητές της Β’ & Γ’ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου που βρέθηκαν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας στο Ηράκλειο για να.. γνωρίσουν τη μαγεία της έρευνας..

Με τη συνοδεία των καθηγητών τους οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο του Ιδρύματος έχοντας την ευκαιρία να δουν από κοντά καινοτόμες εφευρέσεις και τεχνολογικές εφαρμογές, να συνομιλήσουν με επιστήμονες και να συμμετέχουν σε πειράματα. Μαθητές και καθηγητές μεταξύ άλλων ταξίδεψαν και φωτογραφήθηκαν στο χρόνο, ζωγράφισαν με βακτήρια, έλυσαν γρίφους, είδαν τα κύτταρά τους στο μικροσκόπιο ενώ οι τολμηροί έμαθαν την ομάδα αίματός τους! Και κάποιοι πήραν σουβενίρ..DNA ποντικιού!

Δεν παρέλειψαν φυσικά να επισκεπτούν τη γωνιά του Πειραματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηρακλείου αφού πέρυσι η παρουσία τους είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις. Οι μαθητές υπό την εποπτέια των καθηγητών τους είχαν ετοιμάσει πειράματα και δοκιμασίες για τους επισκέπτες από το χώρο των θετικών επιστημών και κατάφεραν και πάλι να εντυπωσιάσουν.

Και με το πέρασμα από το μπουφέ ολοκληρώθηκε η επίσκεψη σε μια άψογη από κάθε άποψη διοργάνωση που κάθε χρόνο προσφέρει κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών στο τέλος της βραδιάς είναι η επιβράβευση του θεσμού των Ημερών Προόδου που έχει θεσπίσει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «Πράξη & Πρόοδος» από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προσφέροντας εντελώς δωρεάν στους μαθητές του ευκαιρίες για πολυεπίπεδη μάθηση ..

 

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψή στο ΙΤΕ, πατώντας την παρακάτω εικόνα: