ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΟΔΟΥ #10- Επιλέγοντας το σωστό δρόμο για τη σχολή μου

by Katerina
in νέα // Πράξη: δράσεις
Hits: 744

Την Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο "Πράξη & Πρόοδος" παρουσίαση με θέμα:" Το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" (10η Ημέρα Προόδου). 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος "Πραξη και Πρόοδος" για άλλη μια φορά στέκεται δίπλα σε μαθητές και γονείς, μέσω των Ημερών Προόδου που έχει καθιερώσει. Αυτήν την φορά η 10η κατά σειρά Ημέρα Προόδου αφορούσε στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην πληροφόρηση μαθητών και γονέων. Δεν είναι τυχαίο ότι -σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα- το 13% περίπου των μαθητών έχουν ελλιπή Επαγγελματικό Προσανατολισμό με αποτέλεσμα αρκετές κακές επιλογές σχετικά με το μέλλον τους.

Οι μαθητές της Β' & Γ' Ενιαίου Λυκείου αλλά και οι γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από πέρυσι, αλλά και για τις πρόσφατες μικροαλλαγές του Σεπτέμβρη που αφορούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, Τετάρτη και Πέμπτη. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη & Πρόοδος", κ. Μυρτάκης Μιχάλης.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ανάλυση του νέου Λυκείου και των ομάδων Προσανατολισμού. Έγινε αναλυτική περιγραφή στα Επιστημονικά Πεδία και τον τρόπο σύνδεσής τους με τις Ομάδες Προσανατολισμού. Στη συνέχεια εξηγήθηκε ο τρόπος υπολογισμού των μορίων και διαμόρφωσης των βάσεων μέσα από αναλυτικά παραδείγματα. Τέλος, δόθηκαν σημαντικές συμβουλές σε μαθητές και γονείς σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και απαντήθηκαν ερωτήματα σε θέματα που απασχολούν τους υποψηφίους και τους γονείς τους.

Ιδιαίτερα χρήσιμες οι πληροφορίες για μια από τις σημαντικές "μάχες" των μαθητών, που δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, η οποία όμως -όπως αναφέρθηκε και στην παρουσίαση- δεν είναι ούτε η μοναδική αλλά και ούτε η σημαντικότερη!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος "Πράξη και Πρόοδος" εύχεται σε όλους τους φετινούς υποψηφίους να έχουν επιτυχία στην φετινή τους προσπάθεια και να είναι πάντα χαμογελαστοί κι ευτυχισμένοι στη ζωή τους. Ολόκληρη η ομάδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου, υποσχόμαστε, να βρισκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτή και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, όπως κάνουμε έως τώρα.

Ψήγματα της παρουσίασης θα βρείτε στο σύντομο οδηγό που ακολουθεί σε μορφή pdf.

Σύντομος οδηγός