Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία, "Ηλιαχτίδα"

by Katerina
in νέα // άρθρα
Hits: 502

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος "Πράξη & Πρόοδος" φιλοξενεί στο χώρο του τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία, "Ηλιαχτίδα". Ατζέντες, ημερολόγια,παζλ, πάνινες τσάντες, βραχιολάκια, στολίδια και σχολικά είδη πωλούνται στο χώρο μας συμβάλλοντας στην στήριξη του Συλλόγου.

Λίγα λόγια για την Ηλιαχτίδα..

Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος «Ηλιαχτίδα» ιδρύθηκε το 1992 στο Ηράκλειο από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Σκοπός του είναι η υποστήριξη - τόσο υλική, όσο και ηθική και ψυχολογική ― των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους. Στηρίζεται αποκλειστικά στο έργο που προσφέρουν εθελοντικά τα μέλη της και ευαισθητοποιημένοι πολίτες με διάθεση προσφοράς. Τα έσοδά της προέρχονται από συνδρομές, δωρεές, χορηγίες και οργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι Στόχοι της  "Ηλιαχτίδας":

  • H αδιάκοπη και εύρυθμη λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας "Η Ηλιαχτίδα" στο Πα.Γ.Ν.Η.
  • Η δημιουργία ολοκληρωμένης αίθουσας διδασκαλίας μέσα στο χώρο της κλινικής για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό Α'/θμιας εκπαίδευσης.
  • Η πλήρης ανακαίνιση της Κλινικής Αιματολογίας - Ογκολογίας Παίδων.
  • Η διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών νοσηλείας των παιδιών.
  • Η συνεχής κινητοποίηση εθελοντών και η οργάνωση μιας εθελοντικής ομάδας πολλαπλών δράσεων.
  • Η συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής - και όχι μόνο - κοινωνίας.
  • Η ενεργοποίηση της πολιτείας για θέματα που άπτονται της νοσηλείας των παιδιών και της παραμονής τους στο Νοσοκομείο.
  • Η συνεργασία με όλους τους Συλλόγους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που υποστηρίζουν άλλα Παιδιατρικά - Αιματολογικά & Ογκολογικά τμήματα.

Τέλος, Η εθελοντική ομάδα της Ηλιαχτίδας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και ζωτικότερα κομμάτιά της. Αυτή την στιγμή αριθμεί πάνω από 20 μέλη και όλα μαζί στηρίζουν καθημερινά τις οικογένειες και τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Πα.Γ.Ν.Η, ενώ παράλληλα βοηθούν στην οργάνωση εκδηλώσεων για την στήριξη του συλλόγου.

 

 Περισσότερα για την Ηλιαχτίδα θα βρείτε εδώ.

 

Οι τιμές των αντικειμένων κυμαίνονται από 1 εως 8 €.