Φυσική Προσανατολισμού-Αξιολόγηση θεμάτων

Hits: 918

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Οι φυσικοί του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Πράξη & Πρόοδος" αξιολογούν τα σημερινά θέματα των πανελληνίων στο μάθημα της Φυσικής Προσανατολισμού.

ΘΕΜΑ Α

Θεωρία που καλύπτει μεγάλο κομμάτι της ύλης αλλά χωρίς δυσκολίες.

 

ΘΕΜΑ Β

Το Β1 αφορά εύκολο θέμα ταλαντώσεων που απαιτεί προσοχή όμως στο ζητούμενο αφού υπάρχει κίνδυνος ταύτισης της ενέργειας ταλάντωσης με τη μέγιστη δυναμική ενέργεια ελατηρίου. Το Β2 απαιτεί συνδυασμό της εξίσωσης Bernoulli και εξίσωσης Συνέχειας για ρευστά σε κίνηση, χωρίς όμως ιδιαίτερη δυσκολία. Το Β3 είναι απλή εφαρμογή του Doppler.

 

ΘΕΜΑ Γ

Τα ερωτήματα Γ1 έως Γ3 ήταν αναμενόμενα και εύκολα. Το Γ4  απαιτούσε περισσότερη προσοχή, κάποιος έφτανε εύκολα όμως στη λύση με χρήση διαγράμματος.

 

ΘΕΜΑ Δ

Συνδυαστικό θέμα μηχανικού στερεού με ισορροπία και ταυτόχρονη συνθέτη κίνηση, από τα πιο αναμενόμενα όμως. Προσοχή μετά την κοπή του νήματος που οδηγεί σε διατήρηση της στροφορμής του δίσκου και μηδενισμό της γωνιακής επιτάχυνσης χωρίς όμως ταυτόχρονο μηδενισμό της επιτάχυνσης του κέντρου μάζας.  

Σε γενικές γραμμές τα θέματα χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα και βατά, με ελάχιστες παγίδες, που καλύπτουν το σύνολο της ύλης, με καλύτερη διαβάθμιση της δυσκολίας σε σύγκριση με τα περυσινά.

 

Αξιολόγηση: Γιατρομανωλάκης Γιάννης

 

Εκπαιδευτική Ομάδα Τομέα Φυσικών Επιστημών:

Γιατρομανωλάκης Γιάννης

Καταχανάκης Παύλος

Μανιδάκης Μανώλης

Δρ. Τρουλλινάκη Κωστούλα