Ημερίδα για τα ένστολα επαγγέλματα στο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών

Hits: 534

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Σημαντική ημερίδα στην περιοχή μας για τα ένστολα επαγγέλματα διεξήχθη το Σάββατο, στο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών. Το παρόν έδωσε και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος "Πράξη και Πρόοδος", με το Διευθυντή Σπουδών να ενημερώνεται σχετικά, για να συνεχίσει να παρέχει έγκυρη και ουσιαστική πληροφόρηση επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές της περιοχής.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Λύκειο Μοιρών (ΕΠΑ.Λ.) και έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν από ειδικούς σχετικά με τα ένστολα επαγγέλματα.

Μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα, η οποία δυστυχώς δεν έτυχε ανάλογης προσοχής, αφού λίγοι ήταν οι μαθητές και γονείς που παραβρέθηκαν και -εκτός από τους καθηγητές του ΕΠΑ.Λ.- κανένας σχεδόν εκπαιδευτικός της περιοχής. Ανάλογες εκδηλώσεις, με ευκαιρίες έγκυρης ενημέρωσης επαγγελματικού προσανατολισμού, δεν πραγματοποιούνται συχνά στην περιοχή μας και θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές για την προσπάθεια αυτή αλλά και στους λιγοστούς μαθητές και γονείς που παραβρέθηκαν στην ενημέρωση.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος "Πράξη και Πρόοδος", δίνει ιδιαίτερη σημασία στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών, συμμετέχοντας σε ενημερώσεις, ημερίδες και σεμινάρια, διοργανώνοντας ομιλίες για μαθητές και γονείς αλλά και εκδρομές επαγγελματικού προσανατολισμού. Ο Διευθυντής Σπουδών παραβρέθηκε στην ημερίδα και ενημερώθηκε σχετικά, με σκοπό να συνεχίσει να προσφέρει για άλλη μια χρονιά, έγκυρη και ουσιαστική συμβουλευτική στους μαθητές.

 

Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να μάθετε στο ρεπορτάζ του e-mesara στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-19-39/26185-simantiki-imerida-gia-ta-enstola-epaggelmata-stis-moires

 

Επιμέλεια Ανάρτησης:

Μυρτάκης Μιχάλης