ημέρα εργασιών για το Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

Hits: 1207

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Δεύτερη ημέρα εργασιών για το Πανελλήνιο Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας που διεξάγεται στον Πλατανιά Χανίων. Περισσότεροι οι σύνεδροι και αμείωτο το ενδιαφέρον. 

Κατά τη 2η ημέρα εργασιών οι εισηγήσεις ξεκίνησαν από τις 9 το πρωί. Η θεματολογία κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης των Μαθηματικών με τις σημαντικότερες ομιλίες να αφορούν σε συνήθεις δυσκολίες των μαθητών και τρόπους αντιμετώπισής τους, ενδιαφέρουσες διδακτικές προτάσεις για Γυμνάσιο και Λύκειο αλλά και πιο εξειδικευμένα θέματα όπως θεωρία παιγνίων, θεώρημα Darboux, μεθοδολογία STEM κ.ά.. Γύρω στις 11, συμμετείχαμε σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα τη «Διαθεματικότητα των Μαθηματικών». 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συμμετοχή μας στις παράλληλες εκδηλώσεις και συνεργασίες του συνεδρίου. Γνωρίσαμε από κοντά και συζητήσαμε με τους συντελέστες των γνωστών διαδικτυακών ομάδων mathematica και lysari. Αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα, τους τρόπους διδασκαλίας και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αναλύθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και εξεταστικού συστήματος αλλά και της διδασκαλίας μας. Ιδιαιτέρως γνωστά ονόματα στο χώρο των Μαθηματικών και συγγραφείς ήταν μεταξύ των συνομιλητών μας. Ενδεικτικά (και αλφαβητικά), οι συνάδελφοι Βαρβεράκης Ανδρέας, Λάμπρου Μιχαήλ, Μαλλιάκας Κώστας, Παπαγρηγοράκης Μίλτος, Στεργίου Μπάμπης, Χατζόπουλος Μάκης, ήταν μερικοί από αυτούς. 

Τέλος, γνωρίσαμε το γνωστό συνάδελφο και συγγραφέα Αναστάσιο Μπάρλα και συνομιλήσαμε για αρκετή ώρα μαζί του σχετικά με κοινούς προβληματισμούς, διδακτικά θέματα που μας απασχολούν αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος.